YritysesittelyKarttulan Metsätyö Oy on vuonna 1990 perustettu pohjoissavolainen metsäkoneyritys. Koneellinen puunkorjuu aloitettiin Ponsse S15 keltavihreä -ajokoneella ja Norcar H600 -monitoimikoneella. Nykyisin omaa Ponsse-kalustoa on kuusi hakkuukonetta, kolme ajokonetta ja kaksi Dual -yhdistelmäkonetta. Yrityksellä on myös kaivinkone ja kaksi koneenkuljetusautoa.

Yrityksen kotipaikka on Kuopio. Alussa yritys työllisti kaksi työntekijää, mutta yrityksen toiminta on vuosien mittaan laajentunut. Nykyisin yrityksessä on omia työntekijöitä noin 30 ja osayrittäjiä on kuusi. Työllistämme siis osayrittäjät mukaan lukien 20 konetta sekä lähes 50 henkilöä. Alueyrittäjyys on vakiintunut Kuopion ympäristökuntiin ja yritykseen on palkattu päätoiminen työnjohtaja.

Karttulan Metsätyö Oy on toiminut vuodesta 2003 alkaen alueurakoitsijana Metsä Groupin Kuopion piirissä. Lisäksi korjaamme puuta Harvestia Oy:lle sekä Pohjois Savon Mhy:lle. Vuodesta 2012 alkaen olemme tehneet kannonnostoa ja maanmuokkausta.

Panostamme yhteistyöhön metsäalan oppilaitosten kanssa. Yhteistyöllä pyrimme vahvistamaan laadukkaan koulutuksen ja ammattitaitoisen työvoiman saatavuutta myös tulevaisuudessa. Yhteistyön myötä opiskelijoilla on mahdollisuus työllistyä yritykseemme heti opintojen päätyttyä tai suorittaa harjoittelu jo opintojen aikana.

Yhteistyökumppaneidemme kanssa olemme mukana puunkorjuun teknologian kehittämisessä. Olemme muun muassa olleet mukana energianpuun korjuuteknologian kehityksessä, jonka tavoitteena on energiapuun korjuun lisääminen.

Karttulan Metsätyö Oy on luotettava sekä pitkäaikainen yhteistyökumppani niin työnantajille, työntekijöille kuin osayrittäjille.


Karttulan Metsätyö Oy, Kohomäentie 54, 72100 KARTTULA   |   posti@karttulanmetsatyo.fi
Esa Jauhiainen 0400-845028    Ari Moilanen 0400-177408    Hannu Liikanen 0400-904388